De etiquette schrijft voor dat men altijd een dienblad gebruikt bij het serveren van drinken, zelfs als de kopjes of glazen eenvoudig met de hand te dragen zijn. Het dienblad dient met de linkerhand gedragen te worden zodat met de linkerhand geserveerd kan worden.
Op deze pagina vind je links naar overzichten van functionele dienbladen, zoals deze in de Horeca gebruikt kunnen worden.
Dienbladen met een anti slip bodem die ervoor zorgt dat schuiven van glazen op het dienblad minder gemakkelijk gaat.
Dienbladen met hoeken en punten zijn niet handig als je ermee moet lopen, ronde dienbladen zijn daarom gebruikelijk in de Horeca.
Butlertray – De chique bijzettafel
Een butlertray is een dienblad op pootjes, maar dan ‘op chique’. Op een butlertray kun je sfeer artikelen neerzetten zoals kaarsen, een karaf met glazen of beeldjes. Je kunt de butlertray gebruiken als bijzettafel of als decoratie. Butlertrays zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vooral de Riverdale Butlertray is populair. Bekijk hier het butlertray overzicht.